19 januar 2014

Kakerlakker. Vidste du det??


Som før fortalt, bor jeg i nærheden af Randers Regnskov. Hver morgen når jeg køre på job og holder for rødt lys... og jeg lyver ikke, når jeg siger hver morgen... aaarrgh!! Bruger jeg spildtiden på at læse skovens informationer.

Vidste du, at en kakerlak kan leve op til 1 måned uden hoved? Så er det egentlig bare, jeg tænker... hvad pokker er formålet med det? Og selvfølgelig skulle jeg lige forbi regnskovens hjemmeside... her er hvad der står:

"Der findes en myte om kakerlakker. Den fortæller, at dette dyr kan leve videre, selvom hovedet bliver kappet af. Historien lyder langt ude, men er dog ikke helt uden hold i virkeligheden. Kakerlakken er så hårdfør, at den kan leve flere måneder uden mad og en måned uden vand. Og da kakerlakken ikke trækker vejret som os, altså igennem munden og ned i lungerne, kan den rent faktisk overleve en måneds tid uden hoved. Uden hoved er den dog ikke længere i stand til at drikke, hvorfor den til sidst dør af tørst."

Men stadig... hvad er formålet med at leve videre uden hoved? Godt jeg ikke er kakerlak... men samtidig kunne jeg så heller ikke se eller dufte, alt det lækre mad, jeg ville gå glip af :-D2 kommentarer:

 1. Nej...det vidste jeg ikke....men nu gør jeg...haha.
  Og lige som dig er jeg bestemt glad for at jeg ikke er en kakerlak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laila
   Ha ha... og det var bestemt en viden, du ikke kunne leve uden, ikk??
   - Pia

   Slet